Projekt wnętrza sklepu Obakki, Vancouver

+ gdzie?: Vancouver
+ miejsce: sklep z odzieżą:
+ powierzchnia:
+ www. https://shop.obakki.com/us/

Michael Green, Michelle Biggar i artysta Brent Comber współpracowali w tworzeniu minimalistycznej przestrzeni dla mody. Wprowadzono kilka prostych ruchów konstrukcyjnych do sklepu. Projekt zawiera główny akcent którym jest pocięty pień drewna z nałożoną białą konsolą w której można zobaczyć biżuterię.

Główne ekspozytory odzieży zawieszone zostały na cieńkim białym podwieszonym suficie. "Ciężkie" konstrukcja rury zwieszone z sufitu oraz toporne drewniane wieszaki powodują wrażenie iż ciężar ubrań "zerwie" ten cieńki sufit.
Przebieralnie zaś zostały wydzielone w ciekawy sposób. Przestrzeń na nie przeznaczoną została oddzielona zasłonami zawieszonymi na systemie szynowym w rzucie w kształcie koła. Zamiast stałych ścian zastosowano tutaj tkaniny które "spływają"od sufitu aż po podłogę.
Jest to również "zabieg" dzięki któremu przestrzeń wydaje się bardziej miękka, w pośród otaczających surowych elementów wnętrza.

W sklepie pojawiają się takie materiały jak cegła, drewno, beton, oraz aluminium. Dzięki stonowanej kolorystyce oraz ciekawie rozplanowanej przestrzeni sprzedażowej można poczuć się jak w luksusowym sklepie z odzieżą.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Professional Blog Designs by pipdig